Aanbevelingen Stichting Avavieren

Marja van Bijsterveldt, oud-burgemeester van Schipluiden

MarjaVanBijsterveldtElk gezin heeft af en toe behoefte aan vakantie, er even heerlijk tussen uit zijn met elkaar. Voor veel mensen is dit een vanzelfsprekenheid. Jaarlijks gaan zij, vaak meermalen, op vakantie.

Voor gezinnen met een kind met een beperking is zoiets als vakantie echter helemaal niet vanzelfsprekend. Voor zo’n gezin is het vinden van een mooie, passende lokatie, waar ouders en kinderen onbezorgd kunnen genieten, vaak een grote uitdaging.

Daarom is het prachtig dat de stichting Avavieren een vakantieverblijf voor deze gezinnen wil realiseren aan de mooie kust van het Westland. Ik ondersteun dit initiatief van harte!

Marga de Goeij, wethouder Zorg en Welzijn gemeente Westland

aanbevelingU kent ze vast wel in uw omgeving: dat gezin met een kind of volwassene met een lichamelijke en/of verstandelijke beperking. Of die chronisch zieke waarvoor specifieke zorg nodig is.

Wat is het dan heerlijk wanneer je eens de zinnen kan verzetten tijdens een vakantie in een aangepast en rolstoelvriendelijk vakantiehuis.
Waarbij vrijwilligers inspringen om het gehandicapte gezinslid extra te begeleiden. Even wat meer aandacht, waarbij ook gewerkt wordt aan het vergroten van de zelfredzaamheid van de gehandicapte. Het geeft de overige gezinsleden de mogelijkheid weer op krachten te komen.

De stichting Avavieren wil via het werven van fondsen deze mooie doelstelling waarmaken. Als wethouder van de gemeente Westland steun ik dit initiatief van harte en ik beveel dit goede doel dan ook graag bij u aan!

Bert van Leeuwen, presentator EO

bertvanleeuwenAls presentator van het programma “Rennen voor twee” heb ik van heel dichtbij meegemaakt waar ouders van kinderen met een beperking mee te maken krijgen in het dagelijks leven. De hoeveelheid energie, liefde en doorzettingsvermogen van ouders is indrukwekkend.

Hoe mooi is het dan, wanneer er de mogelijkheid is om als gezin even zorgeloos vakantie te kunnen vieren omdat jouw kind, samen met broertjes en zusjes, een gevarieerd dagprogramma krijgt aangeboden op een unieke locatie aan de Westlandse kust.
In de vakantiehuizen zijn alle aanpassingen en voorzieningen aanwezig die nodig zijn voor mensen met een beperking. Dus geen gesleep met allerlei hulpmiddelen. Wat is het mooi als kinderen en volwassenen kunnen genieten van strand, zee, wind en golven.

Daarom draag ik Stichting Avavieren een warm hart toe en beveel het van harte bij u aan!