Oranjesluistocht 2017 enerverend!

28 oktober 2017

Op zaterdag 21 oktober vond voor de derde maal de Oranjesluistocht plaats. Het goede doel was dit jaar Stichting Avavieren. Het bestuur van de Oranjesluistocht wilde met deze actie een strandrups aanschaffen, zodat rolstoelers het strand op kunnen.

De sportieve activiteiten vonden plaats op het terrein van Jan Knijnenburg aan de Maasdijk in ’s-Gravenzande. De ochtend stond in het teken van de Hortimat Fun Run. Onder leiding van instructeurs van Fitcentre The Gym deden de deelnemers een parcours met allerlei opdrachten. Zo legden ze een parcours af met autobanden en doken de deelnemers onder netten door. Op een vlot moest men een vijver over en ook moest er over een sloot geklommen worden.

Al met al een enerverend geheel.

De middag stond in het teken van een mountainbike- tocht van 40 kilometer, waarbij de deelnemers over de daken van de vakantiebungalows van Strandpark Vlugtenburg fietsten. Bij het verlaten van het dak ontvingen de deelnemers water en fruit. Het fruit werd gesponsord door de Best Fresh Foundation. Ook was er een route van 60 kilometer samengesteld voor de snelle mannen op een racefiets. De feestvreugde werd verhoogd door percussiegroep Kabaal Samba. Na afloop was er een afterparty met all you can eat!

Het was een gezellige afsluiting met verloting van mooie prijzen en de bekendmaking van de opbrengst. Op de cheque werd het fantastische bedrag van € 30.500,– opgeschreven. Wat een bedrag!

Wij bedanken alle deelnemers, sponsoren en organisatoren van de Oranjesluistocht. Hierdoor maken sportieve mensen mogelijk dat mensen met een beperking vanaf volgend jaar kunnen genieten van het strand, de zee en de kust. Dan staan er op Strandpark Vlugtenburg in ’s-Gravenzande negen aangepaste en rolstoelvriendelijke vakantiebungalows voor kinderen en ouderen met een beperking.